دیوار سبز

دیوار سبز دیواری است که بخشی از آن یا تمام آن دارای پوشش گیاهی است به عبارتی سازه‌های مهندسی شده ای هست که امکان کشت روی فضای عمودی را فراهم میکند و انواع مختلفی از گیاهان همیشه سبز و حتی فصلی به آنها متصل می شود که هم در محیط داخلی و هم در محیط خارج از ساختمان قابلیت اجرا دارند. دیوارهای زنده، دیوارهای زیستی، باغ‌های عمودی، گرینوال همه یک معنی را می دهند . دیوار سبز با توجه به طراحی و خواسته کارفرما ممکن است در داخل واحدهای مسکونی، لابی، حیاط، بام، تراس و یا حتی بخش هایی از ساختمان مانند دیوارهای پارکینگ، استخر و… نصب گردند.

دیوار سبز دارای مزایای بسیاری است، از جمله:

ایجاد ارزش افزوده برای واحدهای مسکونی ایجاد دید بصری مناسب برای ساکنین و واحدهای همسایگی: یکی از راه‌های تبدیل یک محیط کسل‌کننده به فضایی دلچسب و زیبا، استفاده از دیوار سبز در انواع و طرح‌های گوناگون است. افزایش سرانه فضای سبز شهری و سرانه فضای سبز خود ملک بهبود کیفیت هوا: گیاهان در دیوار سبز، با جذب دی‌اکسید کربن و تولید اکسیژن، به تصفیه هوا کمک می‌کنند و کیفیت هوای محیط را بهبود می‌بخشند و باعث کاهش آلودگی هوا و آلاینده‌ها، کاهش گازهای گلخانه‌ای می شوند. دیوار سبز شرایط طبیعی هوا را با متعادل کردن مقدار رطوبت هوای داخل ساختمان فراهم می‌سازد و که با تصفیه هوا بویژه در محیط ‌های پر رفت‌ و آمد و شلوغ امکان شیوع بیماری را به حداقل می‌رساند. عایق حرارتی: گیاهان و ساختار دیوار سبز می‌توانند به عنوان عایق حرارتی عمل کرده موجب ذخیره انرژی گرمایش و سرمایش در زمستان و تابستان و در نهایت کاهش هزینه‌های در ارتباط با مصرف انرژی می‌شود. عایق صوتی: گرینوال توانایی جذب صدا را دارد از این رو به عنوان یک عایق صوتی نقش مهمی را در کنترل آن ایفا می‌کند. همین امر موجب شده تا از آن در طراحی و دکوراسیون داخلی اماکن شلوغ همچون لابی هتل، مطب و نمایشگا‌ها و … استفاده شود. کاهش استرس و افزایش سلامت روان: مطالعات نشان داده که استفاده از دیوار سبز در دفاتر کاری و مخیط‌های اداری و … تاثیرات مثبتی روی روحیه و تمرکز افراد دارد.

پیشینه دیوار سبز

تلفیق معماری با طبیعت و گیاهان، یک ایده جدیدی نیست، بلکه از زمان‌های اولیه، منظرهای طبیعی و ساخته شده با بناهای شهری در هم آمیخته شدند، شواهد نشان می‌دهد در بابل و مدیترانه، مردم با استفاده از کابل و سیم اقدام به ساخت دیوار‌های سبز یا سقف سبز نموده‌اند که نمونه های انها روف گاردن های زیگورات و باغ های معلق بابل هست .در قرن ۲۰ میلادی، اولین طراحی خانه همراه با باغ راه اندازی شد. مردم به سمت کشت گیاهان رونده رفتند که بعد از کمی رشد، خود را به داربست رسانده و در نتیجه بعد از مدتی کل دیوار و داربست را پوشش می دادند. این چنین شد که طراحی دیوار سبز صورت گرفت و هم اکنون ساخت دیوار سبز جزئی از طراحی ساختمان ها و منازل مسکونی به حساب می آید.

پرسش‌های متداول پیرامون دیوار سبز یا گرین وال

خیر به هیچ عنوان و در اجرای ان از لایه های عایق رطوبتی استفاده می شود.

؟ به گیاهان و سازه استفاده شده در گرینوال تا حد زیادی باعث جذب امواج صوتی می شوند.

بسته به سلیقه کارفرما و شرایط محیطی هر دو مورد زیبا و کارا هستند. در گرینوال شما رشد و پویایی را روزانه مشاهده میکنید البته گرینوال نیاز به نگهداری همیشگی دارد. ماس وال دیوار سبز طبیعی هست که رشد نمیکند ولی نیاز به هیچگونه نگهداری هم ندارد.

؟ بله اکثر گیاهان قابلیت کشت در گرینوال را دارند برای این مورد از مشورت کارشناسان ما استفاده کنید.

در همه محیط های داخلی و خارجی امکان استفاده از گرینوال وجود دارد.

بهتر است این کار را دست تیم متخصص بسپارید. تیم نوال گرین با بازدیدهای دوره ای خود سلامت و پایداری گیاهان شما را تضمین می کند.

دیوار سبز به صورت اتومات و طبق برنامه ای که به ان داده ایم ابیاری میشود و شما نیازی نیست ان را ابیاری کنید.

بسته به گیاهان کاشته شده میزان نور مورد نیاز تعیین میشود و اگر نور کافی نبود از لامپ های رشد گیاه استفاده خواهد شد.

معایب دیوار سبز و مشکلات استفاده از آن چیست؟

در کنار همه‌ی ویژگی‌های مثبتی که برای دیوار سبز برشمردیم، معایبی هم برای آن وجود دارد که اگر چه در قبال مزایای آن قابل اغماض است اما به هر حال در گذر زمان بروز می‌کند و آگاهی از آن خالی از لطف نیست. مسائل و چالش‌هایی که بر سر استفاده از دیوار سبز وجود دارد عبارت است از:

  • نیاز به زهکشی و ایجاد زیرساخت برای گیاهان
  • نگهداری به مراتب سخت‌تر از دیوار خزه‌ای و نیاز به هرس و رسیدگی
  • ایجاد بستر مناسب برای ورود حشرات به داخل ساختمان
  • آلرژی افراد ساکن در ساختمان به برخی از گیاهان در دیوار سبز
  • و…

تجهیزات ساخت یک دیوار سبز چیست؟

تجهیزات دیوار سبز ، با توجه به نوع سیستم و روش اجرا،  دارای تفاوت هایی می باشد. اما به طور کلی این نوع از پوشش، از اجزا و تجهیزاتی تشکیل شده است.

  • پنل‌های دیواری
  • گیاهان طبیعی
  • خاک و بستر مخصوص رشد گیاه
  • ابزار و تجهیزات لازم جهت اتصال پنل به دیوار
  • کنترلر و تایمر برای تنظیم آبیاری
  • شاسی و استند برای نصب دیوار سبز
  • لامپ‌هایی با طول موج‌های مخصوص رشد گیاه که در صورت محرومیت از نور طبیعی استفاده از آن ها ضرورت دارد.
  • سیستم آبیاری اتومات

نگهداری و مراقبت از دیوار سبز

نصب دیوار سبز تازه شروع ماجراست. ماندگاری و دوام دیوار سبز نیاز به نگهداری و مراقبت منظم دارد. مانند همه‌ی گیاهان زنده فضای سبز، گیاهان دیوار سبز هم نیاز به جایگزینی دوره‌ای دارد تا از دست دادن گیاه جبران شود.  بازدید روزانه برای آبیاری و تغذیه گیاه، هرس علف‌های خشک، وجین کردن و جایگزین آن با گیاهان جدید از جمله مواردی است که باید در نگهداری و مراقبت از دیوار سبز به آن توجه نمود.

انواع دیوار سبز:

دیوار سبز مدولار

دیوار سبز کابلی

دیوار سبز سبزیجات

از انواع دیوار سبز یا گرین وال می توان به دو سبک  دیوار سبز مدولار، دیوار سبز نمدی هیدروپونیک و  دیوار سبز کابلی اشاره کرد که شرکت  نوال گرین به صورت گسترده از این مدل دیوارهای سبز در نمای ساختمان ها یا دیوار های داخلی و خارجی ساختمان ها و … استفاده می کند.

 

انواع دیوار سبز بر اساس سیستم اجرا

وجه تمایز این دیوارها در ساختار نگهدارنده‌ای است که با آن به دیوار متصل می‌شود:

انواعی از دیوارهای سبز هستند که روی داربست‌های فلزی سبک که عموما از جنس استیل گالوانیزه‌اند بنا می‌شوند. جنس فلز به کار برده شده در این مدل دیوار سبز به اندازه‌ای محکم است که بشود آن را مانند پلی بین قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده کرد.

در این سیستم گیاه رونده یا پیچ در حالیکه ریشه در زمین دارد (در یک بستر خاکی) شروع به بالا رفتن از ساختمان می‌کند. تیم نوال گرین برای نمای سبز سازه‌ای حمایت‌کننده در نظر می‌گیرند] در این حالت استراکچری به صورت داربست به دیواره بنا متصل شده، به عنوان تکیه‌گاهی برای گیاهان خزنده و با لا رونده چون مو، پاپیتال و غیره عمل می‌کند.  و اگر این استراکچر حمایتی نباشد و گیاه بی واسطه به دیوار متصل ‌گردند چنین حالتی همراه است با آسیب به مصالح، جلب نظر حیوانات و هزینه‌های نگهداری بالا. بنابراین بهتر است برای اجرای هرگونه دیوار و نمای سبزی به متخصص در این زمینه مراجعه کنید. دیوار سبز کابلی برای پوشش‌های گیاهی متراکم، نیمه متراکم و پوشش‌های گیاهی با رشد سریع و رشد آهسته مناسب است.

ساختاری است که در آن یک پارچه نمدی پلیمری با زهکشی درست و اصولی روی یک سطح عمودی قرار می‌گیرد و گیاهان زنده در آن کاشته می‌شوند. گیاه در غلاف‌‌های گلدانی شکل این ساختار و روبه بالا کاشته می‌شود. از جمله مزایای این سیستم نسبت به سایر دیوارهای سبز می‌توان به ساختار سبک، تغییر و تعویض آسان گیاه، امکان تهویه مطلوب برای گیاه، سیستم زهکشی قوی‌ و تنوع بیشتر در گیاهان به دلیل آزادی بیشتر در انتخاب گیاهان مختلف اشاره کرد. در این سیستم، دیوار سبز عموما بر پایه‌ی آب بنا می‌شود و خاکی وجود ندارد. به عبارت دیگر آب باید تمام مواد مغذی این دیوار زنده را تامین کند. دیوارهای سبز هیدروپونیک به امکاناتی مجهزند که به طور هوشمند به گیاهان تزریق می‌کنند. 

انواع دیوار سبز بر اساس سیستم آبیاری

سیستم آبیاری موضوع پایه‌ای و البته مهم در طراحی و اجرای دیوار سبز است که در دوام و ماندگاری آن نقش مهمی دارد:

از این سیستم آبیاری، نیاز به مراقبت هر روزه از دیوار سبز را تا حد نسبتا زیادی تقلیل می‌دهد.. اجزای این سیستم شامل پمپ آب و یک تایمر است، تایمر و کنترلر این سیستم آبیاری، برای تنظیم مقدار مناسب آب برای آبیاری، طول مناسب آبیاری، رژیم‌های فصلی متناسب با هر فصل بکار می‌رود.

اولین روشی که برای آبیاری از آن استفاده می‌شد، آبیاری به روش دستی هست. ایراد این سبک آبیاری این بود که بیش از مقدار واقعی مورد نیاز برای گیاه، آب مصرف می‌شد که هم موجب هدر رفت آب می‌شد و هم زمینه‌ی ایجاد مشکلاتی همچون قارچی شدن گیاه را فراهم می‌کرد. همین موضوع باعث شد تا خیلی سریع این سیستم‌های آبیاری هوشمند جایگزین این روش شوند. این روش به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا پایداری دیوار سبز را د رمعرض خطر قرار میدهد و اکثر دیوار سبزهایی که به این روش ابیاری میشوند در معرض خشک شدن هستند.

سخن پایانی

اجرای دیوار سبز نیاز به طراحی مناسب، سیستم آبیاری مناسب، لایه‌های محافظ و انتخاب گیاهان مناسب دارد. همچنین نیاز به مراقبت و نگهداری منظم از آن وجود دارد تا گیاهان به خوبی رشد کنند و دیوار سبز به طول عمر طولانی برخوردار باشد.  که همه این کارها توسط تیم نوال گرین برای شما انجام میشود. تیم نوال گرین  با تکیه بر تجربه و دانش فنی خود، قادر است به اجرای پروژه‌های بزرگ و کوچک بام سبز در سراسر کشور بپردازد، شرکت قادر است شما را در ایجاد فضاهای سبز و آرامش بخش در محیط‌ های شهری و خانگی یاری نماید همچنین شما می توانید از مشاوره ۱۰۰% رایگان ما بهره مند شوید!

آواتار موبایل
Main Menu x
X